home
> sitemaps

 

u bent hier : > home > fietsen> fietsen vriendenclub
terugterug

"Goede vrienden zijn lastig te vinden, moeilijk te verlaten en onmogelijk te vergeten."

 


FIETSROUTES 2009 - 2010 - 2011
VRIENDENCLUB

vriendenclub

naarboventerug

 

 

naarboven

pijltjenaaronder

2011

>Fietsweekend Genk
zaterdag 19 en zondag 20 maart 2011

2010

> Fietsweekend Brugge
zaterdag 18 en zondag 19 september 2010

06sep10

ZONHOVEN
70km
» route » geïmproviseerde tocht

Hieronder lees je het verslag van Pierre:
Het is nog geen 10uur 30 als de eersten met veel belgerinkel de inrit komen opgestormd.  Sabine (Hagedoren) beloofde ons een zonovergoten maandag en jawel het is heerlijk fietsweer, 21°/22°  met een matige tot strakke zuid-oostenwind.

Deze geimproviseerde tocht leidt ons naar de Holsteenbron camping in Zonhoven, via Schoonbeek - Diepenbeek - Bokrijk- de toeristische weg naar Houthalen - Holsteenbron  om dan via de Teutenroute- Bokrijk - Godsheide - Hasselt - Diepenbeek - Schoonbeek - Beverst terug thuis te komen.
Op mijn teller stond 69.40km we haalden een gemiddelde van 17.30 km en zaten effectief 3uur 54min in het zadel, voorwaar een sterke prestatie,
De heenreis liep letterlijk op wieltjes in geen tijd stonden we in Bokrijk, het liep zo vlot dat we besloten in een ruk naar de camping Holsteenbron in Zonhoven te fietsen, hier eten josée en ik ons pistolekes op en tot onze verbazing zijn wij de enigen die wat mee hebben voor de lunch, het is toch al 12uur30. Dan maar een suikerwafeltje erin gemoffeld met een koffieke of twee, Jefke altijd pienter besteld een soepje en krijgt er warme broodjes bij.

Op de terugweg is het van datte, een ferme tegenwind geeft je de indruk over vierkante wielen te beschikken. Je moet op de fiets gezeten hebben om te weten wat 4-of 5- beaufort betekent hé Albertine. Komt daarbij niets of te weinig gegeten en je loopt zoals Maria letterlijk leeg, pijn op de billen een ijl gevoel in het hoofd en niet meer vooruit te branden. Een leerrijke les, in het vervolg om de twee uur iets knabbelen en iets drinken zonder nafte rijdt geen enkele auto ongeacht de aanwezige p.ks. !!!!!!

Op weg naar 'de kleine laer' te Beverst wordt de groepsgeest sterk op de proef gesteld, er wordt niet meer gewacht op iedereen, men heeft energie nodig, men wil van die rotfiets, iets eten, iets drinken, iets anders heeft geen betekenis.
Dat kan toch smaken hé zo'n croque uit het vuistje en met de energie komt ook de gezelligheid terug, het werd nog een zeer aangename vooravond.
Tot de volgende uitstap groetjes  pierre.

> meer weten over de 'Schaal van Beaufort'; klik HIER
> meer weten over de 'Holsteen' van Zonhoven, klik HIER

»

 

naarboven
02aug10 ALKEN - HASSELT
63km
» route » 106 - 126 - 125 - 122 - 121 - 145 - 144 - 146 - 174 - 178 - 177 - 96 - 97 - 100 - 102 - 101 - 103 - 106

- vertrek te hoeselt bij josée en pierre om 13u15
- deze keer gekozen voor een vrij vlakke etappe via kortessem en wellen naar alken, hier onze eerste stop gehouden (22km) 
- het fietscafé café sportwereld te alken een fijne lokatie met zeer goed verzorgde degustaties, een aanrader!
- terug op weg kregen we in 'sint-lambrechts-herk' lees 'maosherk' het gezelschap van een dreigende, donkere wolk deze voorspelde niet veel goeds,
- de volgende geplande stop (42km) lag aan de kanaalkom in hasselt, namelijk een boot; 'brasserie de kanaalkom' dat werd even spannend, amper gezeten op de boot of er breekt een onweer los met alles erop en eraan, geluk of goeie planning? een lekkere mojito aldaar geeft enkele genieters weer nieuwe energie.
> meer weten over het recept van een mojito, klik HIER


maria-groet-een-paaltje

- op de terugweg langs de demer trekt de hemel weer toe, heeft maria iets opmerkelijks gezien of wou ze de bocht afsnijden, we weten het niet. feit is, ze zat weer eens op een paal(tje) ze was er nog helemaal voor van haar fiets gestapt.maria groet hier een paaltje

- vooral vanaf punt 103 is het prachtig als je het bos induikt is de max !
- ondertussen is het lichtjes beginnen te regenen en we besluiten deze toch geslaagde rit af te sluiten in brasserie restaurant 'de kleine laer te beverst'
- dit was de eerste maal dat we regen mochten trotseren maar dit kan ons niet deren (dat rijmt!).
- in totaal 63km met een gemiddelde van 17.40km/uur, daarvan effectief 3u40 in het zadel gezeten bij 22° bewolkt en matige n.w. wind.

 

»

fietsen-02aug10
fietsen02aug10
roll over: over de foto bewegen met de muis (niet klikken

naarboven
19jul10 BORGLOON - Parel van Haspengouw
  60km
» route »
108 - 109 - 119 - 130 - 120 - 137 - 136 - 152 - 153 - 148 - 121 - 122 - 123 - 125

- een zeer zonnige dag met temperatuur van 30° tot 33° met een zuidelijk briesje

- we zijn weer voltallig en dat doet deugd, wegkapitein josée leidt ons door droogbroek (ja ja en weer de berg aan de jeugdkapel van hoeselt erbij) via alt-hoeselt  naar de watertoren van riksingen
- een petje of hoedje is echt nodig en water drinken is een must.
- hier zijn de kuitjes een eerste keer getest, om dan richting overrepen en neerrepen waar de eerste drinkstop plaats vindt.
- ons doel is borgloon, de heerlijkheid loon, parel van Haspengouw met zijn fruit, een klein maar gezellig stadje midden de fruitbomen gevestigd. We moeten wel even van parcours af maar dit loont de moeite. 
- we rijden kuttekoven binnen wie in godsnaam vind zo'n naam uit?
- vervolgens nemen we een stuk van de katarakt-route over, helemaal door de appel- peren- en krieken plantages
- laverend bereiken we wellen om dan langs ons WENDY van de stroopstokerij in vrolingen te arriveren
- hier kregen wij een seintje van de dames dat we op het traject moeten blijven. Gelukkig letten de dames ALTIJD goed op !
- dan maar naar kortessem de verleiding was groot hier even halt te houden
- we rijden nu langs een prachtig stuk natuur door en passeren wintershoven en
vervolgens vliermaal om dan af te sluiten met een heerlijke klim naar het kasteel van hardelingen.
- dit zijn de mooiste zei het niet de gemakkelijkste fietsuitstappen maar met deze ervaring rijk, moet het lukken ook sint-truiden met ons bezoek te vereren ;
- oké; misschien volgende keer, alvast ter info;
fietsroutes sint truiden, klik hier

- onze statistieken vandaag; gemiddelde 16.50 p.u / exact 3u 45min gefietst, om 13u vertrokken en om 18u15 waren we terug in de eikaert / 5.15-3.45 = 2uur10 terras tot zover de stastistieken!


-'t was weer fantastisch.

»

fietsen_19jul10_borgloon
fietsen19jul10borgloon
 
roll over: over de foto bewegen met de muis (niet klikken)

naarboven
28jun10 MAASTRICHT
73km
» route » 104 - 69 - 64 - 62 - 63 - 140 - 58 - 53 - 10 - 1 - 2 - 79 - 6 - 5 - 4 - 2 - 1 - 3 - 11 - 66 - 67 - 104

- een onvervalste zomerdag veel zon en tropische temperaturen 32° heerlijk op de fiets,
- ons zestal is zowaar gehalveerd door onvoorziene omstandigheden geen nood vrienden wij strekken onze ruggen,
- 1E PAUZE : de tocht leidt ons langs bekende wegen naar oud rekem alwaar we onze eerste pitsstop houden, valt op alleen frisdrank,
- via uikhoven naar smeermaas langs de maas  passeren we het gehucht herbricht dat tegen 2014 zal verdwenen zijn,
- een zeer mooie fietsroute brengt ons naar smeermaas, de naam valt wat tegen, de omgeving helemaal niet.
- we bereiken stilaan maastricht, opeens veel verkeer, veel kronkels en veel verkeerslichten, tevens bevinden de route-plaatjes zich op andere plaatsen, eventjes aanpassen toch,
- het is bij een van die lichten dat josée knie aan de grond zette, j.p. correct als steeds, ziet het licht op oranje springen en remt uit alle macht, josée remt ook iets later en pardoes daar ligt ze, even rondkijken; niemand iets gezien, en rijden maar, een rode vlek op haar knie is een stille getuige.
- onze volgende halte de zonneberg (sint pietersberg) ligt een eindje verder richting bemelen volgens de ballon op routeplanner tussen - 6 en - 5 we rijden al - 4 op en nog steeds geen zonneberg en geen mogelijkheid tot een drinkpauze, dan maar terug naar het centrum van de stad maastricht.
-- 2E PAUZE : we komen langs het station en ploffen ons neer op het eerste, beste terras, wat een kabaal kunnen die hollanders maken als robben een opgelegde kans mist,
- je kan het raden nederland gaat het wk winnen als het op versiering en gekheid aankomt zeker, het vrijthof een massa mensen allen gekluisterd aan tv's, fantastisch toch. je rijdt de eerste kroeg voorbij en je hoort het geluid aanzwellen en bij kroeg zes of zeven valt de goal, niet te geloven.
- we vatten de terugweg aan naar veldwezelt, gellik, om uiteindelijk hoelbeek te bereiken,
- 3E PAUZE : de warmte begint zijn tol te eisen, josée weet niet of ze bij piet (feestzaal café 't jonckholt) dan wel bij liesbeth iets gaat drinken, blijkbaar waren die 150meter toch teveel en kan piet ons bedienen, heerlijk zo'n pintje na geleverde inspanning.
- 73km met een moyenne van 18.20 p. lieten we ons nog eens bedienen.

»

naarboven
14jun10
73 km
» route » 108 - 109 - 110 - 107 - 111 - 112 - 114 - 407 - 405 - 402 - 401 - 88 - 124 - 90 - 81 - 89 - 68 - 108

- een mooie maandagnamiddag, aangenaam warm, droge oostenwind het ideale fietsweer. de tocht start aan droogbroek in hoeselt en leidt ons via alt-hoeselt, werm, riksingen naar henis. dit is een niet te onderschatten inloop-route echt niks om dan je gsm te raadplegen, hé tante tini,
- we mijden het centrum van
tongeren en fietsen het 'natuurreservaat de kevie' in, onverharde wegeltjes zijn ons deel maar wat een rust en een vogelgezang beleef je hier, eventjes genieten en luisteren op een bankje.
- 1E PAUZE :
nerem: langs holle wegen komen we aan in nerem; we fietsten langs een tingieterij en 2 kastelen, kasteel rosmeulen in jugendstil en kasteel scherpenberg. nerem kan nu ook na jaren van opbouw eindelijk een statig pleintje (vroeger stationsplein) tonen, hier is dan ook onze eerste halte na 20km.
- we zij nu halverwege onze tocht, via
mal en sluizen duiken we glons (glaaien/bitsingen) binnen. u raad het al in de walen. mooie rustige wegen met een licht glooiend landschap en op een gezapig tempoke fietsen, wat moet een mens nog meer.
-
via roclenge-sur-geer, bassenge en wonck, waar overigens een interessante stop is voorzien aan de 'moulin du broukay'; we kunnen ze helaas niet allemaal nemen en rijden voort naar eben-emael, steeds op prachtige fietswegen met boerderijen waar de tijd is blijven stilstaan.
- 2E PAUZE :
eben-emael: de lokatie aan het 'fort van eben-emael' is te pittoresk om zomaar te laten dit is dus onze tweede halte bij 'moulin de frangéle'.
- dit stukje bergop is blijkbaar niet van de poes ons fietsclubje verandert in een wandelclubje, na wat gekreun en gehijg bereiken we uiteindelijk
kanne
-
3E PAUZE : kanne; is ons doel en we gaan meteen op zoek naar een leuk terrasje, "'t heukske'lijkt ons ideaal. nadat we de innerlijke mens verzadigd hebben en ons woordje geplasseerd (het is dan al 18u) besluiten we de terugweg aan te vatten.
- terug langs het
albertkanaal met de wind in de rug lijkt kinderspel na de heenreis; iets moet verwisseld zijn geraakt, op de wegwijzer staat nr 88 en dat is tip'de muizenberg'; zo vlak na een diner niet aan te bevelen, maar allé we moeten er over.
- maar nu loopt het echt mis. we zien geen
albertkanaal en er worden vragen gesteld; rare vragen, vragen waarop geen antwoord komt;
zoiets van ' het kanaal is verdwenen' en 'wie heeft het kanaal gepikt ?'
- we blijven bij de gepijlde route en passeren achtereenvolgens de dorpen
vroenhoven, (en fietsen daar over de nieuwe brug), lafelt, kesselt, hees, vlijtingen, rosmeer om dan via grote-spouwen kleine-spouwen in te duiken, allemaal verkavelingswegen op-en-af-en- heen-en-weer met soms wijdse vergezichten, zo ook sommige gezichten ;
-
rijkhoven; wat toch bekend terrein zou moeten zijn, doet ons even door wegenwerken 'verloren' fietsen. maar tussen een aardbeienveld komt een bekende 'boer' ons met raad en daad bijstaan.
- 4E PAUZE : na de laatste forse, steile beklimming naar
'het apostelhuis' aan de landcommanderij alden biesen te rijkhoven-bilzen besloot onze toegewijde gids pierre ons te trakteren om de doorstane emoties te verwerken en zo in blijheid te eindigen.  
- het was weer een prachtige fietstocht; totaal 73 km+ met een gemiddelde van 17 km per uur.

»

naarboven
07jun10
55 + 20km
» route » 104 - 67 - 66 - 65 - 131 - 54 - 58 - 53 - 52 - 51 - 57 - 58 - 140 - 63 - 62 - 64 - 69 - 104


- ondanks de vele wolken en een matige noordwester trokken we op pad, weliswaar met vijven, eentje had teveel nostalgie naar het kampleven en trok met veldbed, tent en thermos naar zijn geliefde bivak.
- we arriveerden in munsterbilzen met reeds 10km op de teller
- we nemen nr 67 richting hoelbeek om zo via eigenbilzen nr 66-65 gellik te passeren om vervolgens nr 131 in lanaken de sappi fabrieken voorbij te peddelen naar neerharen op nr 54, eventjes een kleine blokkade aan de brug van het kanaal briegden in neerharen, na wat heen en weer geloop konden we er vlot onder door.
- 1E PAUZE ; een boot op zich heeft al iets imponerend en zeker als je er iets kan drinken, geen houden meer aan, best gezellig boven op het dek alwaar een oude bekende wordt herkend  (marion).
- amper 7km verder ligt de ponderosa te kotem, een vermaard fietscafé, we fietsen er voorbij (en daar gaat tevens 't stukje limburgsevlaai met koffie 2euro50), we volgen nr58 tot rekem om vandaar via nr 53-52-51-57  op de bochtige dijken van de maas (grensmaas) achtereen volgens, uikhoven, kotem en maasmechelen te passeren,
TIP SCHITTERENDE FIETSOMGEVING EEN AANRADER !!!!!

- van maasmechelen terug naar rekem nr58 dit langs de zuid-willemsvaart naar het mooiste dorp van belgie ; oudrekem!
- 2E PAUZE : oudrekem; hier even halt houden en dit heel even in ons opnemen bv. op een zonovergoten terras van
café 'de oude god' , want de zon komt nu steeds vaker tussen de wolken door, prachtig.
- nu kunnen en zullen we in één ruk naar onze thuisbasis trappen via nr140-63-62 in gewone taal het pietersembos, om dan langs zutendaal nr 64- 69 de ring te sluiten in de taverne 'remise' te munsterbilzen : 3E PAUZE.
- gemiddelde 18km per uur - afstand 55 km - 3 uur 10 minuten in zadel.
- een fijne, aangename, vlakke rit met voldoende pitsstops.

»

naarboven
10mei10
49km
» route » 64 - 29 - 30 - 29 - 67

- het weer was niet uitnodigend, fris, bewolkt en een gure noord-oosten wind, er zijn aangenamere ingredienten om het stalen ros te beklimmen.
- het werdt een geimproviseerde fietstocht beginnend langs de zangerheide-dreef
richting gellik-brug, daar onmiddelijk links langs kanaaldijk naar zutendaal, daar blauwe plaatje 64 gevolgd, vervolgens 29 en daar van parcour afgeweken - richting wiemesmol, (wiemesmeer), daar weer aangesloten op de 30 zodat we na 30km het europlanetarium zagen opduiken en we onvervaard taverne 'de krater' opreden.
- vijf tassen koffie en een cappuchino deed ons een beetje opwarmen, doch kon niet beletten dat jefke's kniekes amper geplooid kreeg, een vestje bracht soelaas, dank josee.
- koekjes en energie repen gingen van hand naar hand en vervolgens naar binnen, na nog een rondje energie-drank (leffe!) vervolgden we onze weg.
- terug op het fietsen-netwerk de 29 volgen tot in munsterbilzen waar de 67 ons naar het heike bracht, moe van de tegenwerkende wind besloten we dan naar de thuisbasis te rijden (taverne de remise).
- uiteindelijk toch 49 km op de teller met een moyenne van 18 kan dit absoluut meetellen, alhoewel het nog geen kermis was hebben we er toch de kermis-menu in premiere geproefd. dit was de rit in een notendop.  tot de volgende afspraak. 

»

naarboven
22mrt10
60km
» route » Lfb50 - 91 - 92 - 97 - 100 - 102 - 84

- bij de heenreis naar bokrijk volgden we het trajekt van vlaanderen fietsroute, aangegeven door grijze plaatjes met groene letters de  L.F. b 50. afstand van munsterbilzen tot bokrijk = 25 km.
- tip/pauze: 't koetshuis te bokrijk. met koffie, vlaai en leffe.
- bij de terugreis volgden we het fietsroutenetwerk met volgende nummers 91 - 92 - 97 - golfterrein godsheide - 100 - langs demer - 102 - 84 - spurk- munsterbilzen. deze afstand bedroeg eveneens 25 km - totaal 50 km met een gemiddeld van 17.86 km
- een mooie, rustige rit een aangename inloop van 't seizoen.
- tel daar nog 2 maal 5km bij en de hoeselaren hadden er een slordige 60 km opzitten.
- tip: cava bij (jarige) maria !

»

naarboven
 

 

 

naarboven

FIETSROUTES 2009

pijltjenaaronder

 

2009
 
24aug09 106 hoeselt olv. - 105 - 103 - 84 - 104 munsterbos - 69 - 64 - 29 - 30 kattevenia - 41 - 40 as station  - 39 - 74 - 73 - c-mine - 30 - 29 - 69 - 104.

(tip: lunch aan c-mine)

»

60km

 

07sep09 104 hoeselt - 67 eigenbilzen 66 - 65 gellik 131 - 54 - 58 rekem 140 - 63 pietersbos 62 - 64 - 69 - 104.

(tip: pauze op de boot aan het kanaal, terrasje in rekem)

»

42km
21sep09 123 hoeselt heibrik - 122 kortessem - 121 - 145 - 144 rapertingen, naar cc hasselt vandaar naar 97 - 100 - 102    diepenbeek 101 - 83 genk zuid - 69 - 104

(tip: pauze aan het cultureel centrum te hasselt)

»

56km
29aug09 9 - 7 - 6 - 5 - 68 - 4 - 14 -29 - 30 - 44 - 56 - 55 - 59 - 22 - 21 - 20 - 60 - 59 - 1 diksmuide  - 69 - 6 - 2 - 5 - 39 - 36 - 57 - 23 - 10 - 9 - nieuwpoort


(tip: avondfietstocht h/t over de pier nieuwpoort)

»
68km
30aug09

 

9 - 10 - 1 - 54 - 25 - 9 - 7 - 28 - 57 - 14 - 58 - 38 - 29 - 31 - 34 - 32 gistel  31 - 53 - 54 - 30 - 29 - 27 - 28 - 26 - 3 - 1 oostende     52 - 80 kust - 81 - 12 - 9 - nieuwpoort

(tip: middagpauze te gistel, avondeten en eindpunt te veurne)»
86km
 

 


diavoorstelling Klik HIER
> om foto's van het fietsweekend te NIEUWPOORT en omgeving te bekijken


 


diavoorstelling Klik HIER
> om foto's van het fietsweekend te HERENTALS en omgeving te bekijken


 

 

 

naarboven

> vriendenclub
terug : > fietsen > fietsroutes 2010 > fietsroutes 2009 > foto's vriendenclub
> paul's wereld> zingen over fietsen
> fietsweer ? > fietsweekend brugge