home
> sitemaps

 

 

Fietsweekend Genk - Kattevenia - Bloso
zaterdag 19 en zondag 20 maart 2011

> klik op de afbeelding voor originele afbeelding
 
fiietsweekend-genk-mrt11
 

Amper 3 graden in de thermometerhut van Kleine Brogel, maar 6 kranige vijftigers verzamelen met fiets aan het Edelhof te Munsterbilzen, voor een tweedaagse fietstocht doorheen onze provincie met een overnachting in het Bloso-hotel in Kattevenia-Genk.

Het is dan 8.30u, mistig,  koud en killig, mutsen, sjaals en handschoenen zijn geen overbodige luxe doch het enthousiasme van de groep verslaat alles. Zelfs Justine (Maria!) Henin gaat met ons mee.

Na een ietwat haperende start arriveren we omstreeks 9.30u aan de ontbijttafel. Heerlijk zo'n een verse kop koffie met een brioche !

Eenmaal de kamers betrokken en de lunchpaketten  gesmeerd is het tijd om te "pedaleren".

De rit vandaag gaat via Winterslag naar de Holsteenbron Camping (Zonderik) te Zonhoven om zo Bokrijk aan te doen en vervolgens een heel traject langs het Albertkanaal terug aan te komen in Bloso-Genk in totaal 42km. 

 
 
Route 30-73-74-79-305-92-91-98-82-83-69-29-30
 
fietsweekend-genk-mrt11
 

Met de heerlijke zon als metgezel bereikten we voorspoedig de Holsteenbron Camping (Zonderik) waar we onze knapzak aanspraken om dan in 't Koetshuis te Bokrijk onze tweede stop in te lassen. Ons EERSTE zonnig buitenterras van 2011 doet wonderen om even te recuperen. Het was 16.30u en we hadden 3uur16 in het zadel gezeten met een gemiddelde van 16.20 km toen we het Cafetaria van Willy (Kattevenia-Genk) bezetten.

Na een zalige douche en na het ontdekken van twee rechtse schoenen (twee linker schoenen zijn thuis) begeven we ons naar de eetzaal. Met een heerlijke feestmaaltijd met aperitiefjes, cava en een overheerlijke hoofdmaaltijd  osso-bucco (kalfsschenkel op Milanese wijze) sloten we deze geslaagde eerste avond af met een paar flesjes wijn.

 
 

Dag twee; het heeft gevroren tot -4. Het ziet wit van de rijm buiten, toch beloofd het een mooie zonnige dag te worden. We besluiten om 10u onze fietstocht aan te vatten.

Eerst wat paardjes bekijken aan de manège en de omgeving inspecteren; kwestie om te controleren of ondergetekende en organisator van dit weekend (Pierre) wel zijn werk goed doet. (valt mee !). De lavendel is al goed kort gesnoeid en de paadjes zijn proper en al onkruidvrij !!! Op de binnenkoer staat het tuinmeubilair al opgefrist.

Het programma van dag 2 is een rit van 43 km die ons naar de Gemeente As brengt om zo naar de Gemeente Maasmechelen af te zakken waar we een eerste stop houden aan de Camping Salamander te Maasmechelen. Vervolgens via de Gemeente Rekem en Domein Pietersheim in de Gemeente Lanaken (aan de KINDER!boerderij) waar we onze sandwiches aanspreken. We hebben 3uur 21 in het zadel gezeten met een gemiddelde van 16.22.

 
Route 30-41-60-61-63-140-131-65-66-67
 
 

Hierna fietsten via de Gemeente Gellik naar (fiets)café 't jonckholt te Hoelbeek-Bilzen. Aangezien er geen terrasstoelen stonden zijn we meteen naar Munsterbilzen gepeddeld. Een zonovergoten terras stond op ons te wachten aan café 't 'Bloemenhof' te Munsterbilzen. De 'kas' hebben we hier maar opgesoupeerd.

Deze laatste rit was een van de mooiste tot nu toe en is zeker een aanrader !!! mooie streek,  plat,  veel water en afwisseling van bos, open ruimtes en vergezichten.

Bedankt voor het fijne gezelschap en tot volgend fietsevenement 

 
 
 
> klik op de afbeelding voor originele afbeelding
 
DIAVOORSTELLING FIETSWEEKEND GENK - KATTEVENIA - BLOSO

 

naarboven